Rafael van der Vaart is nagenoeg hersteld van een spierblessure, maar de middenvelder maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie van Real Betis voor het duel met Granada. Coach Pepe Mel vraagt de fans om geduld.

"Rafael weet dat hij een goede periode in Spanje nodig heeft voor zijn carrière en wij gaan daarvoor zorgen", laat de Spaanse oefenmeester aan Marca weten.

De 32-jarige Van der Vaart viel eind september geblesseerd uit tijdens zijn debuutwedstrijd voor Real Betis in de Primera Division tegen Deportivo La Coruna (2-1 verlies).

Volgens clubarts Tomas Calero is de voormalig Ajacied dankzij een individueel programma liefst vier kilo afgevallen. "Hoe minder je weegt, hoe langer je het uithoudt. Anders heb je een extra rugzak op je rug", reageert Mel.

"Met Rafael moeten we wat meer geduld hebben. Hij heeft pech gehad met blessures en voor zijn manier van voetballen moet hij ook honderd procent fit zijn. Anders zet je twee stappen terug. Natuurlijk zal hij belangrijk voor ons worden."

Trainingsarbeid

Mel is tevreden over de trainingsarbeid van Van der Vaart.  "Maar die blessures hebben ervoor gezorgd dat hij een achterstand heeft. Maar dit is een uitdaging voor Rafael en ik weet zeker dat Betis de echte Van der Vaart zal zien."

Real Betis bezet na acht wedstrijden de tiende plaats in de Primera Division. De club uit Sevilla gaat zaterdag op bezoek bij hekkensluiter Granada.