Heel Manchester kijkt uit naar de stadsderby van zondag tussen United en City. Voor manager Louis van Gaal is het echter 'niet zo'n ding'.

"Iedereen heeft het erover in de stad, het is the talk of the town. Alle grote spelers houden van dit soort wedstrijden. Niet alleen Wayne Rooney, maar ook de andere spelers in de selectie", aldus Van Gaal vrijdag op de persconferentie.

"Voor mij is het niet zo'n ding, ik moet gewoon mijn werk doen. Ik moet rationeel zijn, niet emotioneel. Maar ik denk dat de fans heel emotioneel zijn."

Van Gaal liet weten dat zijn spelers zich de afgelopen dagen niet al te zwaar hoefden inspannen. United speelde woensdag nog een uitwedstrijd in de Champions League tegen CSKA Moskou (1-1).

"We hebben er alles aan gedaan om de spelers zo goed mogelijk te laten herstellen. We hebben één dag minder om ons voor te bereiden, maar daar moeten we het mee doen. We hopen dat we City kunnen verslaan. Maar zij zijn nummer één, dus zij zijn ook de favoriet."

Fitte selectie

Van Gaal heeft de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Paddy McNair, Luke Shaw en Ashley Young kunnen zondag op Old Trafford niet in actie komen.

"Het is altijd beter wanneer een manager uit veel spelers kan kiezen. Er zijn veel momenten geweest dat ik dat niet kon, zoals afgelopen jaar. Maar dit jaar gaat het veel beter", zei de Nederlandse oefenmeester.

Nummer drie United heeft na negen wedstrijden twee punten minder dan koploper City. Arsenal, dat tweede staat en eveneens negentien punten heeft, neemt het zaterdag in eigen huis op tegen Everton.