Bondscoach Danny Blind heeft Real Madrid-talent Marco Asensio Willemsen gevraagd of hij interesse heeft in Oranje, maar de 19-jarige 'Spaanse Nederlander' kiest in ieder geval voorlopig voor Spanje.

"Hij was zeer vereerd dat we contact met hem zochten", zegt Blind vrijdag tegen het AD. "Hij zei: 'dank u wel meneer Blind, maar ik kies op dit moment voor Spanje. Ik voel mij Spaans.'"

Asensio heeft een Spaanse vader en een Nederlandse moeder en zou dus voor beide landen mogen uitkomen. Deze week werd via sociale media een ludieke actie gestart om de vleugelspeler in Oranje te krijgen, waarna verschillende Spaanse media dat 'nieuws' oppakten.

"We wisten al van de dubbele nationaliteit van Asensio en we hebben nu gekeken hoe hij tegenover Oranje stond", vertelt Blind.

De jeugdinternational van Spanje werd opgeleid door Real Mallorca en vorig jaar overgenomen door Real Madrid. De aanvaller speelt dit seizoen op huurbasis voor Espanyol, waar hij in vijf Primera Divison-duels een goede indruk maakte.

Asensio heeft nog niet voor Spaanse elftal gespeeld, maar komt al wel jaren uit voor de nationale jeugdteams van zijn geboorteland. Afgelopen zomer werd hij verkozen als beste speler van het EK onder-19, dat gewonnen werd door Spanje.