Southampton-trainer Ronald Koeman heeft vrijdag zijn steun uitgesproken voor Johan Cruijff in de persconferentie in aanloop naar het duel met Liverpool van zondag.

Bij zijn voormalige trainer werd deze week longkanker geconstateerd. Koeman speelde ruim zes jaar onder de nu 68-jarige Cruijff bij Ajax en FC Barcelona.

"Het was erg triest nieuws, hij is mijn favoriete trainer. We hadden niet alleen een goede professionele relatie, maar waren ook vrienden en vierden kerst met elkaar in Barcelona in die tijd. Ik ben ervan overtuigd dat hij sterk genoeg is om ook deze strijd te winnen. Hij is altijd een winnaar geweest."

Koeman verwacht zondag een lastige wedstrijd tegen Liverpool, waar manager Jürgen Klopp sinds twee weken aan het roer staat.

"Hij heeft veel aandacht gekregen van de media. Het is voor hem niet makkelijk, je hebt als nieuwe manager tijd nodig. Toch vond ik dat ze de eerste dertig minuten tegen Tottenham Hotspur anders speelden. Ze zetten goed en hoog druk. Daar moeten we rekening mee houden."

Stekelenburg

Koeman heeft vertrouwen in een goed resultaat. "We kunnen van iedereen winnen als we ons niveau halen. We zijn moeilijk te verslaan, dat zal zondag ook het geval zijn."

Bij Southampton keert Maarten Stekelenburg terug in de selectie. Hij ontbrak in het duel met Leicester City (2-2) vanwegen een rugblessure.

Southampton staat op de achtste plaats in de Premier League met dertien punten uit negen duels. Liverpool heeft hetzelfde aantal punten, maar staat twee plaatsen lager door een minder doelsaldo.