Foppe de Haan voert bij zijn eerste wedstrijd als interim-trainer van sc Heerenveen direct ingrijpende veranderingen door in de basisopstelling.

Het elftal voor de uitwedstrijd zaterdag bij Willem II is op vijf plaatsen gewijzigd ten opzichte van het met 5-2 verloren thuisduel van zondag met Feyenoord.

"Rigoureus maar nodig", zegt de 72-jarige clubicoon vrijdag op de website van de club.

Joey van den Berg en Kenneth Otigba vormen zaterdag het centrale duo in Tilburg. Jordy Buijs moet hierdoor op de bank plaatsnemen, terwijl Jerry St. Juste doorschuift naar het middenveld. Hij krijgt de voorkeur boven Branco van den Boomen.

Lucas Bijker raakt zijn plek als linksback kwijt aan Caner Cavlan. Op het middenveld krijgt de jonge Noor Morten Thorsby een kans van de interim-trainer.

Positief

Heerenveen wacht al acht eredivisiewedstrijden op een zege en staat vijftiende.

"We moeten positief vooruitzien, mogen niet blijven hangen in het verleden dat je toch niet kunt veranderen", aldus De Haan.

De clubicoon van Heerenveen volgt de opgestapte Dwight Lodeweges op. "De jongens trainen graag en zijn goed aanspreekbaar. Ze voelen zich ook schuldig aan het vertrek van Dwight en zien dit als een nieuwe start die energie geeft. Daar doe ik ook een groot beroep op."