Ajax-trainer Frank de Boer kan zondag in het uitduel met Vitesse waarschijnlijk nog geen beroep doen op spits Arek Milik. De Pool kampt nog altijd met een buikblessure.

"Het ziet er niet heel positief uit", aldus de Ajax-trainer op de clubsite. "Het gevoel is dat we nog niet echt op Arek kunnen rekenen. Een wonderbaarlijke genezing natuurlijk daargelaten."

Milik reisde al niet mee met de Amsterdammers naar Istanbul, waar donderdagavond met 1-0 verloren werd van Fenerbahçe in de Europa League.

De Boer hoopt dat zijn ploeg die nederlaag door een doelpunt vlak voor tijd van zich af kan zetten voor het duel in Arnhem. "We zullen snel moeten schakelen, nu hebben we allemaal nog een kater van die nederlaag. Vitesse is een heel goede ploeg. Als je mentaal niet bent voorbereid, krijg je het heel lastig."

"Wij hebben een dag om aan Vitesse te denken. Dat is een groot verschil met hun voorbereiding. Snel schakelen hoort bij topvoetbal. Het is schakelen en gaan."

Sanogo

De trainer weet wat de kracht is van de Arnhemmers. "Zij hebben een paar hele leuke spelers. Je moet Vitesse geen tijd en ruimte geven. Dat zal voor ons cruciaal worden."

Ook de al langer geblesseerde Yaya Sanogo zal ontbreken in de selectie van Ajax voor het duel van zondag. Verder kan De Boer beschikken over een fitte spelersgroep.

Vitesse

Vitesse-coach Peter Bosz, die zelf het duel in De Gelredome mist door een schorsing, heeft niet te maken met blessuregevallen.

De Arnhemmers hebben dit seizoen in eredivisieverband alles nog gewonnen in eigen huis. "Sinds vier weken halen we het niveau dat ik vind dat we moeten halen", zegt Bosz op de website van de huidige nummer vijf van de eredivisie.

De wedstrijd tussen Vitesse en Ajax begint zondag om 14.30 uur.

PSV

Bij PSV ontbreekt voor het uitduel met FC Twente verdediger Simon Poulsen. De verdediger viel in het met 2-0 verloren Champions League-duel met VfL Wolfsburg uit met een knieblessure.

Uit onderzoek bleek vrijdag dat Poulsen de komende tien dagen een apart trainingsschema moet volgen. Hij zal daardoor ook het bekerduel met SC Genemuiden en de competitiewedstrijd tegen De Graafschap missen. Daarna zal bekeken worden of hij de groepstraining weer kan hervatten.

Poulsen beleeft een ongelukkig eerste seizoen in Eindhoven. Ondanks de afwezigheid van de lang geblesseerde linksback Jetro Willems krijgt Joshua Brenet meestal de voorkeur op die positie. In de competitie kreeg Poulsen alleen tegen NEC een basisplaats. Woensdag mocht Poulsen vanaf de aftrap meedoen in Wolfsburg omdat Brenet rechtsback was door een schorsing van Santiago Arias.

Vleugelaanvaller Maxime Lestienne heeft na het plotselinge overlijden van zijn moeder de training nog niet hervat bij PSV en zit ook niet bij de selectie voor het duel van zaterdag.

Cocu meent dat PSV zich in Enschede moet herstellen van de blamage thuis tegen Excelsior (1-1), een week geleden. Maar de coach oordeelt ook dat FC Twente niet onderschat mag worden. ''Twente heeft een moeilijke periode meegemaakt, maar ik heb het idee dat het daar rustiger aan het worden is. Ze staan te laag voor de kwaliteiten die ze hebben. Ik vind het nog steeds een goed elftal.''

Twente

FC Twente moet het stellen zonder Robbert Schilder en Chinedu Ede. Schilder heeft te veel last van een bovenbeenblessure en Ede kreeg woensdag op de training een harde trap op een enkel.

Trainer René Hake vervangt Schilder door Jeroen van der Lely. Thomas Agyepong krijgt waarschijnlijk ook een basisplaats tegen de kampioen uit Eindhoven. Jerson Cabral en Renato Tapia keren terug in de selectie van FC Twente. Torgeir Børven, Sonny Stevens, Giorgos Katsikas en Nick Marsman ontbreken nog altijd.