AZ-trainer John van den Brom kan zondag in de uitwedstrijd tegen Feyenoord nog geen beroep doen op Mounir El Hamdaoui.

De aanvaller, die deze week een verbintenis tekende die hem tot en met het eind van dit seizoen bindt aan de Alkmaarders, is nog niet fit genoeg voor een optreden in De Kuip.

Mogelijk moet AZ het ook stellen zonder Guus Hupperts. De aanvaller hield pijntjes over aan zijn invalbeurt van donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tegen FC Augsburg (1-0 verlies).

Bij Feyenoord staat achter de inzetbaarheid van Rick Karsdorp nog een vraagteken. "Dat wordt een close call", meldde trainer Giovanni van Bronckhorst van de Rotterdammers vrijdag tijdens een persconferentie.

Coolsingel

Als gevolg van liesklachten miste Karsdorp al de duels met De Graafschap en sc Heerenveen. In beide wedstrijden fungeerde Bart Nieuwkoop als vervanger.

Eerder op de dag maakte Feyenoord bekend dat Karsdorp zijn in 2018 aflopende contract met twee seizoenen heeft verlengd tot medio 2020.

De Rotterdammers staan na negen duels op 22 punten, net zoveel als koploper Ajax. Van Bronckhorst snapt dat er na de goede seizoenstart al voorzichtig over het kampioenschap wordt gesproken in en rondom De Kuip. "Je weet dat het snel kan gaan in het voetbal. Als je succes hebt, komen de verhalen over de Coolsingel."

AZ staat tiende met twaalf punten. Het duel tussen Feyenoord en AZ begint zondag om 16.45 uur.