Jérôme Champagne stelt zich kandidaat voor het FIFA-voorzitterschap. De 57-jarige Fransman heeft al de benodigde vijf steunbrieven van nationale bonden binnen.

"Maandag stuur ik alles op naar de FIFA", zegt Champagne tegen AP. "Ik heb in totaal acht steunbrieven."

Champagne wilde in mei van dit jaar al deelnemen aan de verkiezingen. Hij moest zich terugtrekken omdat hij onvoldoende nationale bonden achter zich kreeg.

Na UEFA-voorzitter Michel Platini, prins Ali bin al-Hussein en oud-voetballer David Nakhid is Champagne de vierde kandidaat die de vereiste steunbrieven binnen heeft.

Door zijn voorlopige schorsing is het nog onzeker of Platini op 26 februari deel kan nemen aan de verkiezingen.

De deadline voor kandidaten om zich te melden sluit in de nacht van maandag op dinsdag.

Adviseur

Champagne werkte tussen 1999 en 2010 bij de FIFA. De Fransman was onder meer adviseur van voorzitter Sepp Blatter en fungeerde als directeur internationale relaties.

"De gebeurtenissen van de laatste maanden hebben me alleen maar meer vastberaden gemaakt om me kandidaat te stellen", schrijft de Fransman in een verklaring.

"De maanden die ons scheiden van de verkiezingen moeten we gebruiken om een discussie te voeren over de toekomst van de FIFA. Hopelijk kunnen we drie debatten houden waaraan alle kandidaten deelnemen."