Louis van Gaal vindt dat de Premier League een winterstop moet invoeren om de prestaties van de Engelse clubs in Europa alsmede die van de nationale ploeg te verbeteren.

"Het ontbreken van een pauze in de winter doet het Engelse voetbal veel kwaad", stelt de Manchester United-manager in gesprek met Sky Sports.

"Ik denk dat jullie dat moeten veranderen, het is voor de clubs én voor de nationale ploeg niet goed. Hoe lang is het geleden dat Engeland iets heeft gewonnen? Alle spelers zijn uitgeput aan het eind van het seizoen."

De Engelse clubs waren aan het eind van het vorige decennium zeer dominant in de Champions League, maar schitterden de afgelopen seizoenen door afwezigheid op het moment dat de prijzen werden verdeeld.

"Het is moeilijker geworden in eigen land", denkt Van Gaal. "De Premier League is de zwaarste competitie die er is. Geen enkel team is makkelijk te verslaan."

"En midweeks staan er dan Champions League-duels op het programma. Dat is niet zo eenvoudig. Volgens mij is dat de verklaring voor het feit dat Engelse teams de afgelopen seizoenen niet de Champions League wonnen."

Manchester United neemt het zondag in de Premier League op tegen Manchester City. De bezoekers voeren de lijst aan en beginnen de derby met twee punten meer dan United.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League