Trainer Erwin van de Looi is blij met de manier waarop FC Groningen donderdag de strijd aanging in het Europa League-duel met Slovan Liberec (1-1). 

"We hebben gespeeld om te winnen, net als Liberec. De eerste helft was vrij gelijkwaardig, maar na rust hebben we echt goed gespeeld. Toen hadden we het verschil moeten maken", aldus Van de Looi na afloop tegen FOX Sports

Onder meer de scheidsrechter gooide roet in het eten van Groningen door Michael de Leeuw met een directe rode kaart van het veld te sturen. Van de Looi begreep daar niks van.

"Dat was wel heel ongelukkig. Het was in mijn ogen een honderd procent overtreding, maar de intentie was om de bal weg te schieten. Geen opzet, dus kan het geen rood zijn. Niemand verwachtte dit."

Bekijk de samenvatting:

Geknokt

In de slotfase kwam Groningen zelfs op achterstand en leek het ook de derde groepswedstrijd te verliezen. Door een laat doelpunt van Danny Hoesen pakten de bezoekers toch een punt. 

"We hebben geknokt tot het einde en dan word je ook een keer beloond. Gelukkig kregen we die strafschop nog, want na de rode kaart was een gelijkspel het maximaal haalbare. Daar hebben we ook voor gezorgd, dus ik kan de ploeg niet zoveel verwijten."