Ook na de derde speelronde in de Europa League bezet FC Groningen de laatste plaats in groep F. Op bezoek bij Slovan Liberec werd er donderdag in de slotseconden wel een nederlaag voorkomen: 1-1.

Het betekende het eerste punt voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi. Eerder ging het ten onder tegen Olympique Marseille (3-0) en Sporting Braga (1-0).

In Tsjechië was de Nederlander Kevin Luckassen een paar minuten voor tijd verantwoordelijk voor de eerste treffer van de wedstrijd. Vlak daarvoor had invaller Michael de Leeuw rood gehad. In de slotseconden zorgde Danny Hoesen uit de rebound van zijn eigen strafschop voor 1-1

Het duel tussen Braga en Marseille werd donderdag met 3-2 gewonnen door de thuisploeg. Daardoor hebben de Portugezen na drie duels nog altijd de maximale score met negen punten.

Slovan Liberec klom naar de tweede plaats met vier punten. Marseille is derde met een punt minder en Groningen bezet de laatste plaats in de groep.

Bekijk de samenvatting:

Mahi

In de beginfase had Groningen een overwicht en was spits Mimoun Mahi, die de voorkeur kreeg boven Michael de Leeuw, twee keer dicht bij een treffer. Beide keren mikte hij echter naast.

Op slag van rust hoefde Groningen-doelman Sergio Padt pas voor het eerst echt in actie te komen. Hij keerde een knal van afstand van Vladimir Coufal. Beide ploegen gingen met 0-0 de rust in.

In de tweede helft kwam Groningen goed uit de startblokken. Nadat Simon Tibbling en Albert Rusnak al dreigend waren geweest, raakte Mahi uit een vrije trap de lat.

Aan de andere kant vond Josef Sural van Slovan Liberec doelman Padt op zijn weg en aanvoerder David Pavelka zocht het doel met een schot te hoog.

Tien man

De druk van de Tsjechen nam toe en Groningen moest verder met tien man. Invaller De Leeuw raakte in een duel met zijn schoen het gezicht van een tegenstander en werd van het veld gestuurd door arbiter Christian Dingert. Tot overmaat van ramp scoorde Luckassen.

Een nieuwe nederlaag leek in de maak, maar in de slotminuut kreeg FC Groningen een strafschop. De inzet van Hoesen werd gekeerd, maar in de rebound schoot de spits alsnog raak.

Bekijk de uitslagen en standen in de Europa League