AZ heeft donderdagavond de tweede nederlaag geleden in de groepsfase van de Europa League. FC Augsburg was in Alkmaar met 1-0 te sterk.

Vlak voor het einde van de eerste helft zorgde Piotr Trochowski uit een vrije trap voor het enige doelpunt van de wedstrijd. AZ kreeg de beste kansen, maar wist niet te scoren.

De ploeg van trainer John van den Brom had een belangrijke stap kunnen zetten naar overwintering. Nu heeft het drie punten uit drie duels. Daarmee staat AZ nog steeds derde in groep L.

Athletic Bilbao won op bezoek bij Partizan Belgrado met 2-0, waardoor de Spanjaarden aan de leiding gaan met zes punten. Partizan heeft ook zes punten en Augsburg pakte tegen AZ de eerste drie punten.

Bekijk de samenvatting:

Kansloos

AZ had tegen Augsburg met name in de eerste helft de beste mogelijkheden. Zo stuitten Dabney dos Santos en Markus Henriksen op doelman Marwin Hitz. Later had ook spits Vincent Janssen AZ op voorsprong kunnen schieten, maar hij mikte over.

Trochowski was tussendoor al een keer gevaarlijk geweest namens Augsburg en bracht de Duitsers vlak voor rust op voorsprong. Hij liet doelman Gino Coutinho kansloos uit een vrije trap.

Na rust bleef AZ, mede doordat Augsburg zich liet terugzakken, de dominerende ploeg. Opnieuw kregen Henriksen en Janssen mogelijkheden, maar de Alkmaarders waren te onzuiver in de afwerking.

Muur

Het lukte AZ echter niet om de muur te slechten. Van den Brom probeerde iets te forceren door Thom Haye en Muamer Tankovic te brengen, maar veel gevaar leverde dat niet op van Alkmaarse kant.

Aan de andere kant moest AZ oppassen voor de Duitse tegenstoot, maar onder meer Raul Bobadilla had het vizier niet op scherp. In de slotseconden leek Henriksen AZ alsnog een punt te bezorgen, maar Hitz redde uitstekend op zijn inzet.

Bekijk de uitslagen en standen in de Europa League