Lionel Messi wil zichzelf geen druk opleggen tijdens de revalidatie van zijn knieblessure en dus spreekt de sterspeler van FC Barcelona liever nog niet over zijn rentree.

"Ik maak elke dag stapjes vooruit zonder mezelf doelen te stellen. Dat heb ik met mezelf afgesproken, want ik heb de regie niet in handen", aldus de 28-jarige Argentijn in een interview met Yahoo.

Messi raakte eind september geblesseerd in het competitieduel van Barcelona met Las Palmas (2-1 winst). De aanvaller van de Catalanen kreeg te horen dat hij ongeveer twee maanden uit de roulatie zou zijn.

"Het was een raar moment", blikt Messi terug. "Het was veel serieuzer van aard dan een klein tikje. Vanaf dat moment wist ik dat ik te maken had met een zware blessure."

"Geblesseerd zijn is het ergste wat je je als sportman kan overkomen, maar vanaf het begin heb ik het geaccepteerd en me volledig gericht op mijn revalidatie. Ik moet gewoon geduldig zijn."

Groen licht

Messi wil zich daarom nog niet uitspreken over een datum waarop hij zijn rentree kan maken. "Ook al zou ik nu heel graag willen spelen, van de dokters mag het niet. Pas als ik groen licht krijg van hen, dan sta ik weer op het veld."

De Argentijn miste tot dusver de competitieduels met Sevilla en Rayo Vallecano en de wedstrijden tegen Bayer Leverkusen en BATE Borisov in de Champions League.