Trainer Erwin van de Looi weet dat FC Groningen zich donderdag bij Slovan Liberec geen misstap meer kan permitteren in groep F van de Europa League.

"We gaan 100 procent voor drie punten. Maar als je de ploeg van Liberec hebt gezien, weet je dat het zeker geen gemakkelijke opgave is", aldus Van de Looi woensdagavond op de website van de FC Groningen.

"Liberec heeft een aanvallende ploeg, ze spelen met lef. We weten wat ze doen, hoe ze het doen en wat wij daartegenover moeten stellen.'"

De Groningers verloren zonder een doelpunt te maken de eerste twee groepswedstrijden tegen Olympique Marseille (3-0) en Braga (1-0).

De Leeuw

Woensdag tegen de Tsjechen zal Rasmus Lindgren er niet bij zijn vanwege een enkelblessure. Aanvaller Michael de Leeuw is teruggekeerd in de groep nadat hij de competitiewedstrijd tegen Willem II zaterdag miste wegens ziekte.

Waarschijnlijk keert de aanvaller meteen terug in de basis, maar dat werd door Van de Looi niet bevestigd. "Iedereen die we hebben meegenomen is fit genoeg om te beginnen, maar verder wil ik niets kwijt."

Van de Looi kon wel zeggen dat hij blij is met de massaal naar Tsjechië afgereisde FC Groningen-supporters.  In het Stadion u Nisy kan zijn ploeg rekenen op de steun van ruim 2000 fans.

"De komst van zoveel supporters is natuurlijk fantastisch en het geeft aan hoe deze wedstrijd leeft. We kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken. De hoeveelheid supporters is iets unieks, dat hebben ze hier vast nog niet vaak meegemaakt en gaan ze ook niet vaak meer meemaken, denk ik."