Paul Verhaegh beseft dat hij met FC Augsburg twee keer moet winnen van AZ om de kansen om te overwinteren in de Europa League in eigen hand te houden.

"Goede communicatie is in deze situatie het belangrijkste. We kunnen met deze situatie omgaan, want een paar jaar geleden hebben we dit ook meegemaakt. We moeten er nu sterker uitkomen", aldus Verhaegh op de clubsite van de Duitsers.

In groep L is Augsburg met nul punten uit twee duels hekkensluiter. AZ en Athletic de Bilbao hebben drie punten. Koploper Partizan Belgrado wist al twee keer te winnen.

Augsburg gaat donderdag op bezoek bij AZ en ontvangt twee weken later de Alkmaarders in eigen huis. Verhaegh, in het verleden spelend voor Vitesse, is onder de indruk van de Nederlandse opponent.

"AZ heeft een goede ploeg, met veel jonge spelers die zich de komende jaren nog kunnen ontwikkelen. Ik denk dat ze dit jaar tussen plaats vijf en negen in de eredivisie zullen eindigen. Maar ik ben ervan overtuigd: als we ons niveau halen, dan winnen we."

Weinzierl

Ook trainer Markus Weinzierl is lovend over AZ. "AZ is een moelijke tegenstander, dat hebben we gezien toen Athletic de Bilbao verslagen werd. Het team gaat met de week beter spelen." 

"Maar ook wij hebben de eerste wedstrijden in Europa goed gespeeld, maar de resultaten bleven alleen uit. We hoeven in deze situatie niet goed te voetballen, als de uitslag maar in ons voordeel is."