Fenerbahçe-coach Vitor Pereira wil donderdag graag winnen van Ajax in de Europa League, maar de Portugees vindt het competitieduel van zondag met Galatasaray belangrijker.

"Er is een verschil tussen beide competities, ook wat beleving betreft. Zondag tegen Galatasaray is voor ons vele malen belangrijker dan de Europese competitie, maar laat duidelijk zijn dat ik beide wedstrijden wil winnen", aldus Pereira woensdag op een persconferentie.

Fenerbahçe staat met slechts één punt laatste in groep A van de Europa League en krijgt donderdag nummer drie Ajax, dat twee punten heeft, op bezoek. Koploper Molde FK en Celtic hebben respectievelijk vier en twee punten.

Pereira heeft een hoge pet op van het huidige Ajax. "Het is een talentvol team dat over veel kwaliteit beschikt, maar ook nog ervaring mist."

De oefenmeester van de Turkse topclub wilde nog niet zeggen of Robin van Persie gaat spelen. "Ik heb toen ik naar Turkije kwam gezegd dat ik altijd met twee spitsen wilde spelen. Alleen wil ik een spits ook niet de volle negentig minuten laten staan, dus kan en wil ik nog niets over de tactiek zeggen."

Relatie

Pereiro ging ook nog in op de verhalen over zijn moeizame relatie met de international van Oranje. "De relatie tussen Van Persie en mij is niet slecht. Natuurlijk heeft een trainer een andere kijk dan een speler."

"Het is mijn taak om Van Persie en zijn teamgenoten op een goede manier te gebruiken, maar Robin wil alles spelen en dat kan niet altijd. Ik ben wel tevreden over zijn inzet."