AZ-trainer John van den Brom laat zich naar eigen zeggen niet misleiden door de zeer slechte cijfers dit seizoen van FC Augsburg, de tegenstander donderdag in Alkmaar in de Europa League.

"Augsburg staat op de ranglijst veel te laag. Met de vijfde plaats in de eindstand heeft de ploeg vorig seizoen laten zien over voldoende kwaliteit te beschikken'', zei Van den Brom woensdag.

Augsburg, de ploeg van de verdedigers Paul Verhaegh (ex-Vitesse) en Ragnar Klavan (ex-AZ), staat in de Bundesliga met slechts vijf punten uit negen duels op de laatste plaats. In groep L van de Europa League is de Duitse club met nul punten uit twee duels ook al hekkensluiter.

AZ behaalde tot dusver drie punten op het Europese podium. "Beide ploegen moeten winnen om in de race te blijven, dus ik verwacht een mooie wedstrijd'', liet Van den Brom weten.

De coach van AZ hoopt in het uitverkochte stadion op een herhaling van de thuiswedstrijd tegen het favoriete Athletic Bilbao begin deze maand (2-1). "Wij moeten elke thuiswedstrijd goed doorkomen om kans te maken op overwintering."

"Tegen Athletic Bilbao hebben we dat goed gedaan en verdiend gewonnen. Die wedstrijd hebben we nog vers in het geheugen'', blikte Van den Brom terug op de website van AZ.

Serieus

Van den Brom wil zich in elk geval niet al te veel instellen op de Duitse tegenstander. "Nee, ik heb geen inzicht in hoe Augsburg precies gaat spelen."

"We hadden ons ook goed voorbereid op Athletic, maar toen stonden ze ineens met een andere formatie aan de aftrap. Wij nemen Augsburg in elk geval zeer serieus en gaan in onze sterkst mogelijke opstelling spelen.''