FC Groningen reist woensdag met een selectie van twintig spelers naar Tsjechië voor de ontmoeting donderdag in de Europa League met Slovan Liberec.

Aanvaller Michael de Leeuw is teruggekeerd in de groep nadat hij de competitiewedstrijd tegen Willem II afgelopen weekend nog miste wegens ziekte. Middenvelder Rasmus Lindgren is er nog niet bij vanwege een enkelblessure.

Ook Desevio Payne en Dino Islamovic reizen niet mee, maar derde doelman Stefan van der Lei is er wel bij. Trainer Erwin van de Looi bepaalt donderdag welke twee spelers, onder wie één doelman, op de tribune plaats moeten nemen.

Net als bij de vorige uitwedstrijd tegen SC Braga is trainer van Jong FC Groningen Alfons Arts mee als tweede assistent-coach in plaats van Marcel Groninger, die niet weg kan omdat hij eveneens hoofdtrainer is bij topklasser HHC Hardenberg.

FC Groningen strijdt donderdag voor 2000 meegereisde supporters om het eerste punt én doelpunt in Europa na de nederlagen tegen Olympique Marseille (thuis, 0-3) en Braga (uit, 1-0).

Bekijk het programma in de Europa League