Ole Gunnar Solskjaer keert terug als trainer bij Molde FK, de Noorse club die in de groepsfase van de Europa League tegenstander is van Ajax.

De oud-speler van onder meer Manchester United tekende woensdag een contract voor 3,5 jaar en zit donderdag direct op de bank voor de Europese thuiswedstrijd tegen Celtic.

De 42-jarige Solskjaer is de opvolger van Erlin Moe, die sinds augustus interim-trainer was na het vertrek van Tor Ole Skullerud.

Daarvoor was de voormalig aanvaller van 2011 tot 2014 ook al drie jaar trainer in Molde, waar de Noor als speler eveneens één seizoen onder contract stond, voor hij van 1996 tot 2007 uitkwam voor United.

Na zijn vertrek uit Molde was Solskjaer kort trainer van Cardiff City. De laatste maanden trainde hij de jeugd van Clausenengen, de club waar hij opgroeide.

Molde staat zevende in de Noorse zomercompetitie. In de Europa League gaat de ploeg met vier punten uit twee duels aan de leiding in groep A door een zege bij Fenerbahçe en een gelijkspel thuis tegen Ajax. Op de laatste speeldag op 10 december neemt Molde het in Amsterdam op tegen Ajax.