Ronald Waterreus denkt dat PSV in staat is om woensdagavond een goed resultaat neer te zetten in de Champions League-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg.

"Er staat wat op het veld bij Wolfsburg. Met Bas Dost hebben ze een goede spits en André Schürrle werd vorig jaar bijvoorbeeld nog wereldkampioen met Duitsland", vertelt Waterreus, die een van de analisten is bij de live-uitzending van het Champions League-duel op SBS6.

"Maar Wolfsburg is geen wereldploeg. PSV is absoluut niet kansloos, zeker als je de wedstrijd tegen Manchester United en de tweede helft tegen CSKA Moskou in ogenschouw neemt."

De Eindhovenaren wonnen vorige maand thuis met 2-1 van United, maar daarna ging het mis in Moskou. Na een 3-0 achterstand bij rust kwam PSV niet verder dan 3-2.

Waterreus: "Het is zo zonde dat PSV in Moskou in de eerste helft zo slecht speelde en zoveel balverlies leed. Los van het feit of CSKA gas terugnam, was PSV in de tweede helft namelijk veel sterker. Ze hadden daar kunnen en moeten winnen."

"En dan had PSV in de komende twee wedstrijden tegen Wolfsburg aan één zege al genoeg gehad om Europees te overwinteren. Een puntje pakken in Wolfsburg zou nu ook wel lekker zijn. Daar mag PSV voor tekenen, maar ze schieten er niet heel veel mee op."

Statistiek

Ondanks de goede hoop van Waterreus op een goed resultaat bieden de resultaten van de afgelopen jaren PSV weinig perspectief. Voor de laatste zege op bezoek bij een Duitse club moeten we liefst 38 jaar terug in de tijd naar 7 december 1977 toen met 2-1 gewonnen werd van Eintracht Braunschweig.

"Dat is geen vertrouwenwekkende statistiek. Ik denk ook dat Engelse clubs Nederland tactisch beter liggen dan Duitse. De zege op United past in die lijn. Maar ik vind niet dat je dat al te groot moet maken."

De 45-jarige oud-doelman van PSV denkt ook niet dat het puntenverlies van zaterdag tegen Excelsior (1-1) grote invloed zal hebben gehad in de aanloop naar de wedstrijd in Wolfsburg.

"Dit wordt een duel op zich. Ik vind ook niet dat we er nu al een item van moeten maken dat PSV in de competitie een paar keer punten heeft verspeeld tegen kleinere clubs."

"Dat zijn allemaal incidenten en volgens mij speelt het ook nog niet in de koppies van die jongens. Al is het natuurlijk wel lekkerder om met drie punten op zak af te reizen naar Wolfsburg."

Het duel tussen VfL Wolfsburg en PSV begint woensdagavond om 20.45 uur en wordt live uitgezonden door NU.nl en SBS6.