​Doelman Petr Cech was dinsdag bijzonder trots nadat hij met Arsenal de 'ongelooflijke' ongeslagen reeks van Bayern München ten einde bracht met een 2-0 zege in Londen.

"Het was een geweldige wedstrijd", jubelt de 33-jarige Tsjech voor de camera van SBS6.

Bayern was dit seizoen al twaalf duels op rij ongeslagen in alle competities en moest alleen genoegen nemen met een nederlaag na strafschoppen tegen VfL Wolfsburg in de strijd om de Duitse Supercup.

"Zij kwamen hier vol vertrouwen. Wij wisten dus dat het erg moeilijk zou worden en dat we ons goed moesten wapenen", analyseert Cech. "Terwijl zij uitstekend speelden, deden wij het als team opmerkelijk goed door lang in de wedstrijd te blijven en op onze kansen te blijven wachten."

​Arsenal kreeg voor rust al een grote kans via Theo Walcott, maar diens inzet werd op miraculeuze wijze gered door Manuel Neuer. In de tweede helft trad Cech zelf een keer goed op bij een mogelijkheid voor Robert Lewandowski.

"We wisten natuurlijk dat als we goed bleven verdedigen en georganiseerd bleven spelen, we een kans bleven houden op de eerste goal. Gelukkig maakten wij het eerste doelpunt."

Aansluiting

Dankzij de eerste drie punten in deze editie van de Champions League blijven 'The Gunners' in groep F uitzicht houden op een plek in de knock-outfase.

Het knappe resultaat tegen de Duitsers kwam dan ook als geroepen voor de Engelsen, meent Cech. "We wisten dat we niet veel kansen hadden om aansluiting te vinden, dus we moesten winnen."