Ron Vlaar trainde dinsdag voor de eerste keer mee bij AZ. De clubloze verdediger wilde graag bij Feyenoord verder revalideren van zijn knieblessure, maar was niet welkom bij de Rotterdammers.

"Natuurlijk was ik daar wel teleurgesteld over, maar je legt de vraag neer bij de club en 'nee' is ook een antwoord. Dat moet ik respecteren en accepteren, dat is verder geen probleem", aldus Vlaar voor de camera van Voetbal Inside.

"Natuurlijk had ik daar graag willen trainen, mijn kinderen zitten daar ook. Ik wil niet in problemen maar in oplossingen denken. Dat ik bij AZ dan aan de slag kan, waar ik ook een verleden heb, voelt eigenlijk wel heel prettig. Ik zag al wat bekenden langs de lijn, dat is altijd leuk."

De 30-jarige Vlaar neemt Feyenoord niets kwalijk. "Het is gewoon jammer omdat ik daar heel lang gespeeld heb. Maar wat ik al zei: je legt een vraag bij ze neer en 'nee' kan ook een antwoord zijn. Dat is jammer, maar ik ga wel verder kijken."

Dankbaar

"Of ik het had verwacht? Ik had het gehoopt, omdat het qua alles het meest praktische was. Ik heb daar ook altijd met heel veel plezier gevoetbald. Ik heb dit ook gewoon nodig om terug te komen en daarvoor ben ik AZ heel dankbaar. Als je dan met open armen ontvangen wordt, dan geeft dat een heel prettig gevoel."

Vlaar, die na vorig seizoen zijn aflopende contract bij Aston Villa niet verlengde, onderging half juli een meniscusoperatie aan zijn linkerknie.

De verdediger uit het nabijgelegen Hensbroek doorliep de jeugdopleiding bij AZ en debuteerde in april 2005 in het eerste elftal van de Noord-Hollanders. Na veertien duels in de hoofdmacht stapte hij halverwege het seizoen 2005-2006 over naar Feyenoord.