Mounir El Hamdaoui had zijn zinnen gezet op een buitenlands avontuur, maar de 31-jarige aanvaller tekende dinsdag een contract bij AZ. Trainer John van den Brom speelde een belangrijke rol in de keuze van de Marokkaan.

"Dat Van den Brom hier trainer is, is een van de redenen dat ik ervoor heb gekozen om bij AZ te tekenen", aldus El Hamdaoui voor de camera van RTV Noord-Holland. "Ik kende hem nog niet, maar vind hem een heel goede trainer en het klikt gewoon tussen ons."

El Hamdaoui was clubloos en hield de voorbije weken zijn conditie al op peil in Alkmaar en ligt nu tot het einde van het seizoen vast bij de huidige nummer tien van de eredivisie.

"Ik heb altijd een goed gevoel gehad bij de club. We zijn op een gegeven moment om de tafel gaan zitten en toen gaf de club aan dat ze me graag wilden vastleggen. Ik heb daar een tijdje over nagedacht en heb toen besloten dat ik hier wil voetballen."

Liefhebber

De aanvaller laat weten dat het elke dag een stukje beter met hem gaat. "Ik hou ervan om goed en hard te trainen. Wat dat betreft ben ik gewoon een liefhebber. Ik ben hier gekomen om altijd alles te geven, al heb ik nu een lichte blessure."

El Hamdaoui speelde tussen 2007 en 2010 al voor AZ. In het seizoen 2008-2009 werd hij topscorer van de eredivisie en hielp hij de Alkmaarders aan de landstitel. In de zomer van 2010 maakte de Rotterdammer de overstap naar Ajax.

Na twee seizoenen in Amsterdam vertrok El Hamdaoui in 2012 naar Fiorentina. Dat was geen groot succes, waarna hij voor één jaar werd verhuurd aan Malaga. Zijn contract bij Fiorentina werd niet verlengd.