Daley Sinkgraven kent momenteel een mindere periode bij Ajax. De 20-jarige middenvelder is zijn vaste plek in de hoofdmacht kwijt en beseft dan ook dat er werk aan de winkel is.

"Dit seizoen begon ik nog wel als linksbuiten, maar belandde daarna op de bank. Momenteel staat de basis inderdaad vast, dus ik moet me weer het elftal invechten. Daar ga ik alles aan doen", zei Sinkgraven tegen Ajax TV.

De middenvelder, die vorig seizoen in de winterstop van Heerenveen naar Ajax vertrok, maakte maandagavond speelminuten bij Jong Ajax in het Jupiler League-duel met Almere City (2-2 gelijkspel).

"Dat vind ik wel fijn. Als je een paar maanden achter elkaar alleen aan het trainen bent, dan schiet het ook niet op. Ik heb niet gevraagd om speelminuten, maar ik ben er wel blij mee."

De kans is groot dat Sinkgraven binnenkort wel weer op minuten kan rekenen in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Ajax heeft veel en lastige wedstrijden voor de boeg, dus wil trainer Frank de Boer waarschijnlijk rouleren.

"Dat is ook logisch met dit zware programma. We hebben er ook de spelers voor. Ik ga er alles aan doen om mijn kans weer te pakken."