Michiel Kramer is dinsdag vrijgesproken door de beroepscommissie van de KNVB voor een tik in het gezicht bij De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert begin oktober.

De beroepscommissie stelt dat er sprake is van duwen en dat slaan niet bewezen kan worden. Kramer wordt wel ongeoorloofd onsportief gedrag verweten.

De aanklager deed Kramer eerder nog een schikkingsvoorstel van vier duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Daarmee ging Feyenoord niet akkoord.

Maandagavond diende de beroepszaak in Zeist. Tijdens de behandeling van die zaak ging Feyenoord voor vrijspraak, maar de aanklager hield vast aan zijn eis.

Kramer werd toch vrijgesproken en dus kan de 26-jarige spits de komende weken gewoon spelen tegen AZ (thuis), Ajax (thuis, beker) en ADO Den Haag (uit). Eerder dit seizoen vocht Feyenoord al met succes de geëiste schorsingen tegen Eljero Elia en Rick Karsdorp aan.

Kramer deed afgelopen zondag al mee in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Mede door een treffer van de oud-spits van ADO Den Haag won Feyenoord in Friesland met 5-2.

De Rotterdammers zijn gedeeld koploper in de eredivisie. Ajax heeft ook 22 punten, maar een iets beter doelsaldo.