De aanklager betaald voetbal heeft in hoger beroep opnieuw een schorsing van vier duels, waarvan één voorwaardelijk, geëist tegen Feyenoorder Michiel Kramer.

Tijdens de behandeling van de beroepszaak maandagavond in Zeist eiste Feyenoord vrijspraak. Dinsdagochtend om 10.00 uur volgt het definitieve vonnis.

Kramer hield voor de beroepscommissie vol dat er sprake was van een duw en niet van een klap in het gezicht van De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert in het gewonnen uitduel van 4 oktober (2-1).

Feyenoord had een bewegingswetenschapper als getuigedeskundige meegenomen om de lezing van de Rotterdamse aanvalsleider te ondersteunen.

De aanklager deed Kramer eerder al een schikkingsvoorstel van vier duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Daarmee ging Feyenoord niet akkoord.

Verhoogd

Bij de mondelinge behandeling voor de tuchtcommissie in Zeist werd de eis tegen de aanvaller verhoogd tot vier wedstrijden onvoorwaardelijk.

Het tuchtcollege handhaafde echter de sanctie die de aanklager in eerste instantie voorstelde, waarna Feyenoord in beroep ging.

Kramer kon in afwachting van de beroepszaak zondag gewoon meedoen in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Mede door een treffer van de oud-spits van ADO Den Haag won Feyenoord in Friesland met 5-2.

De Rotterdammers spelen in de komende weken officiële duels met AZ (thuis), Ajax (thuis, beker) en ADO Den Haag (uit).

Bazoer

De KNVB liet maandagavond bij monde van directeur Gijs de Jong tevens weten dat Ajacied Riechedly Bazoer niet hoeft te vrezen voor een schorsing.

In het uitduel met Heracles Almelo (2-0 winst) van zaterdag zou de middenvelder een slaande beweging hebben gemaakt naar Iliass Bel Hassani, maar volgens de voetbalbond is het niet mogelijk Bazoer daarvoor eventueel alsnog te straffen.

"Als de scheidsrechter tijdens de wedstrijd een moment heeft waargenomen en beoordeeld, kan het verder geen consequenties hebben. Daarover kan soms onduidelijkheid bestaan in de media of bij het publiek", aldus De Jong.