Josep Guardiola verwacht dat hij het dinsdagavond zwaar gaat krijgen met Bayern München op bezoek bij Arsenal in de Champions League.

De Londense opponent verloor de eerste twee wedstrijden in groep F, maar volgens de oefenmeester van de Duitsers kan dat in de derde wedstrijd juist goed uitpakken voor Arsenal.

"Momenteel is Arsenal in het voordeel. Zij moeten winnen, wat betekent dat ze alles op alles zullen zetten", verklaarde Guardiola maandag op de persconferentie.

"Ik heb met Barcelona twee keer tegen Arsenal gespeeld en met Bayern ook. Ze zijn technisch geweldig en daardoor moeilijk te bespelen."

Guardiola heeft er dus geen boodschap aan dat hij met Bayern zes punten meer pakte dan Arsenal. "Bij het analyseren van een team kijk ik nooit naar de stand op de ranglijst, daar geef ik niet om. Ik moet Arsenal analyseren alsof ze zes punten hebben."

Voor Arsenal-trainer Arsène Wenger heeft de Spanjaard positieve woorden over. "Het is tegenwoordig onmogelijk om twintig jaar bij dezelfde club te werken. Wenger is meer dan een trainer voor deze club. Hij heeft de club veranderd."

Wenger

Aan de kant van Arsenal weet Wenger dat hij voor een zware opgave staat. "Bayern beschikt momenteel over het beste team van de wereld. Maar elke ploeg heeft kwetsbare punten. Daarvan gaan wij proberen gebruik te maken.''

Volgens Wenger waren de pijnlijke nederlagen bij Dinamo Zagreb (2-1) en tegen Olympiakos (3-2) misschien wel te wijten aan onderschatting van de tegenstander.

''Onbewust hebben de spelers wellicht gedacht dat we deze eerste twee groepsduels toch wel zouden winnen. We hebben nu een overwinning nodig om die slechte start goed te maken. Een 0-0 zal niet genoeg zijn. Daarom gaan we op de aanval spelen.''

Het duel in Londen begint om 20.45 uur. In de andere wedstrijd in groep F speelt Dinamo Zagreb thuis tegen Olympiakos.

Bekijk de standen en het programma van de Champions League