​Bayern München gaat voor het einde van dit kalenderjaar om de tafel met trainer Josep Guardiola om te onderhandelen over contractverlenging.

Dat onthult voorzitter Karl-Heinz Rummenigge maandag in gesprek met Sky Deutschland. De Spaanse oefenmeester beschikt nog over een contract tot het einde van het seizoen in de Allianz Arena.

"Er zijn veel argumenten voor Bayern, maar er zijn waarschijnlijk ook andere interessante opties", aldus Rummenigge. "We hebben echter goede hoop dat Guardiola uiteindelijk in München blijft."

De preses van 'Der Rekordmeister' zegt dat Guardiola nog voor de jaarwisseling een nieuwe aanbieding kan verwachten, maar is niet op de hoogte van eventuele kapers op de kust die ook om de handtekening van de succescoach dingen.

"Maar dat interesseert me ook niet", stelt Rummenigge, die verwacht dat financiën geen rol zullen spelen. "We hebben nog een seizoen te gaan en zoals gezegd heb ik er alle vertrouwen in dat onze trainer op 1 juli nog steeds Josep Guardiola heet."

De huidige koploper van de Bundesliga stelde de oud-coach van FC Barcelona in de zomer van 2013 aan als opvolger van Jupp Heynckes en won onder diens leiding onder meer twee landstitels in Duitsland.