Bondscoach Lars Lagerbäck van IJsland hoopt dat zijn spelers dinsdagavond in de afsluitende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije scherper zijn dan afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Letland.

Drie dagen geleden gaven de al geplaatste Scandinaviërs in Reykjavik een 2-0 voorsprong uit handen tegen de nummer vijf in de groep.

"We hebben dit duel geanalyseerd in het vliegtuig op weg naar Turkije", zegt Lagerbäck in IJslandse media over het 2-2 gelijkspel. "In de tweede helft kwamen we niet meer in ons ritme."

Oranje is dinsdagavond gebaat bij een gemotiveerd IJsland. Alleen als de formatie van Lagerbäck zegeviert in Turkije en Nederland tegelijkertijd wint van Tsjechië mag de ploeg van bondscoach Danny Blind deelnemen aan de play-offs om een EK-ticket.

"Misschien was het iets mentaals tegen Letland. We stonden al met 2-0 voor en zijn natuurlijk al zeker van het EK. Opeens klopte er in defensief en offensief opzicht weinig meer van."

Atmosfeer

IJsland won de eerste ontmoeting met Turkije met liefst 3-0. "Wij kregen toen veel ruime, hun defensie is nu beter georganiseerd, het zal lastig worden om te scoren. Turkije haalde in de voorbije duels sowieso een hoog niveau."

Lagerbäck verwacht niet dat zijn ploeg onder de indruk zal zijn van de atmosfeer in Konya. "We hebben al vaker lastige uitwedstrijden gespeeld."

Zowel Nederland-Tsjechië als Turkije-IJsland begint dinsdag om 20.45 uur.