Oranje moet het dinsdag in de afsluitende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië stellen zonder doelman Jasper Cillessen, die in de 23-koppige selectie wordt vervangen door Maarten Stekelenburg.

De keeper van Ajax liet zich zondagavond behandelen aan de rugblessure die hij zaterdag tijdens de warming-up van de ontmoeting met Kazachstan opliep, maar bleek niet fit genoeg voor het treffen met de reeds geplaatste Tsjechen.

Bondscoach Danny Blind besloot de sluitpost te vervangen door Stekelenburg. De doelman van Southampton speelde in oktober 2012 zijn laatste interland voor het Nederlands elftal (4-1 winst in Roemenië).

Zaterdagavond werd Feyenoorder Kenneth Vermeer al opgeroepen als vervanger voor Tim Krul, die een gescheurde kruisband opliep in Astana en de rest van het seizoen uitgeschakeld is.

Jeroen Zoet (PSV) verdedigde in de slotfase van het duel met Kazachstan het doel van Oranje.

Van der Wiel

Naast Stekelenburg en Vermeer haalde de bondscoach ook Gregory van der Wiel bij de selectie. De rechtsback van Paris Saint-Germain was geschorst voor de wedstrijd tegen Kazachstan.

Vermeer en Van der Wiel sloten zondag al aan bij de training van Oranje. Nederland trainde op het veld van SV Rap in Amstelveen alleen met de reserves van het duel van zaterdag.

Blind bevond zich met de basisspelers van de wedstrijd tegen Kazachstan in de fitnessruimte van het Hilton-hotel in Amsterdam.

Play-offs

Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond om 20.45 uur in de Amsterdam Arena tegen Tsjechië.

Alleen als Oranje wint en Turkije tegelijkertijd in eigen huis verliest van IJsland eindigt Nederland nog als derde in de groep, een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs.