De Turkse keuzeheer Fatih Terim is niet blij met het feit dat Danny Blind een mail heeft gestuurd naar de bondscoach van Tsjechië om hem te feliciteren met het bereiken van het EK.

Blind deed dat naar eigen zeggen niet om de spelers van Tsjechië aan te moedigen voor de wedstrijd tegen Turkije, maar Terim denkt daar anders over.

"Ik wilde eigenlijk geen kritiek uitdelen aan een collega, maar zo doet een echte gentleman dat niet", zei de boze oefenmeester vrijdag op de persconferentie.

"Nederland heeft twee keer de kans gehad om ons te verslaan, maar heeft dat niet gedaan. Nu halen ze trucs uit buiten het veld. Je hoeft niet heel intelligent te zijn om te begrijpen wat de onderliggende bedoeling was."

Oranje staat vierde in groep A. De equipe van Blind moet zelf winnen van Kazachstan (zaterdag) en Tsjechië (dinsdag) en hopen dat nummer drie Turkije minimaal drie punten verspeelt in de duels met Tsjechië en IJsland.

"Ik ben ervan overtuigd dat wij genoeg punten zullen behalen tegen IJsland en Tsjechië en dat we ons via de play-offs voor het EK gaan plaatsen. Nederland blijft volgend jaar thuis", besloot Terim.