Ierland heeft donderdag een verrassende 1-0 zege geboekt op Duitsland, dat daardoor nog niet zeker is van een plek op het EK volgend jaar in Frankrijk. 

Shane Long maakte in Dublin twintig minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd. Bondscoach Joachim Löw moest het stellen zonder Bastian Schweinsteiger, die last had van een bovenbeenblessure.

Mario Götze raakte tegen Ierland geblesseerd en is er waarschijnlijk niet bij als de Duitsers het zondag in eigen huis opnemen tegen Georgië. 

De Duitsers hebben nog een punt nodig om zich te plaatsen, omdat Polen in Glasgow in blessuretijd een remise uit het vuur sleepte tegen Schotland: 2-2.

Robert Lewandowski was belangrijk voor Polen door aan het begin van de wedstrijd en in de blessuretijd te scoren. De spits van Bayern München heeft nu veertien doelpunten gemaakt in de afgelopen vijf wedstrijden.

De doelpunten van Matt Ritchie en Steven Fletcher waren daardoor niet genoeg voor de Schotse zege.

Koploper

Duitsland gaat nog wel aan kop in poule D, met negentien punten na negen wedstrijden. Polen staat tweede met achttien punten. Ook Ierland (derde) heeft achttien punten.

Polen en Ierland staan zondag tegenover elkaar in Warschau. Als dat duel in een gelijkspel eindigt en Duitsland verliest op eigen veld van Georgië, dan zijn de Duitsers op basis van onderling resultaat veroordeeld tot het spelen van play-offs om een EK-ticket.