Chelsea-manager José Mourinho is blij dat hij van eigenaar Roman Abramovitsj de tijd krijgt om zijn ploeg weer op de rails te krijgen na de dramatische seizoenstart.

De Russische miljardair zag Chelsea zaterdag met 3-1 verliezen van Southampton, waardoor de landskampioen zakte naar de zestiende plaats in de Premier League.

Na afloop van het duel op Stamford Bridge zouden er informele besprekingen hebben plaatsgevonden over de positie van Mourinho. Dat resulteerde in een verklaring van 57 woorden die Chelsea maandag op de website plaatste. 

Strekking daarvan was dat de clubleiding alle vertrouwen heeft in de technische staf.

"Dat maakt me heel trots", zegt Mourinho tegen La Gazzetta dello Sport. "Het bewijst dat Abramovitsj vertrouwen heeft in de manager die Chelsea drie landstitels bezorgde. Ik bedank hem en blijf hard werken."

De 52-jarige Portugees weet niet waarom de ploeg die zich minder dan een halfjaar geleden overtuigend tot Engels kampioen kroonde zo ver is teruggevallen.

"Het kost me moeite om een verklaring te vinden, maar het staat vast dat we hier uit gaan komen. En we hebben altijd de Champions League nog achter de hand."