Sepp Blatter is ondanks zijn schorsing van negentig dagen niet van plan om zijn functie als FIFA-voorzitter neer te leggen.

Dat zegt zijn adviseur Klaus J. Stöhlker tegen de BBC.

In afwachting van de uitkomst van het onderzoek van Zwitserse autoriteiten naar een dubieuze betaling aan UEFA-voorzitter Michel Platini besloot de ethische commissie van de wereldvoetbalbond zowel Blatter als Platini te schorsen.

"Blatter is nu voor negentig dagen aan de zijlijn gezet", aldus Stöhlker. "Hopelijk is hij op tijd terug om het buitengewone FIFA-congres in 2016 te organiseren."

"Dit is niet het einde. Het is wel jammer dat hem dit na veertig jaar in het voetbal overkomt. Hij zal het laatste woord hebben."

Het congres vindt plaats op 26 februari. Tijdens die bijeenkomst kiezen de 209 FIFA-leden de nieuwe voorzitter.

Teleurgesteld

De Zwitserse en Amerikaanse advocaten van Blatter melden in een gezamenlijke verklaring dat hun cliënt "teleurgesteld is dat de ethische commissie de disciplinaire code niet heeft gevolgd, die erin voorziet dat iemand een kans krijgt om gehoord te worden".

"Bovendien heeft de ethische commissie zijn beslissing gebaseerd op een misverstand over de acties van de Zwitserse justitie, die een onderzoek zijn gestart naar de president maar hem niet hebben aangeklaagd."

"President Blatter kijkt uit naar de kans om bewijs aan te leveren dat zal aantonen dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan misstanden, crimineel of anderzijds."