Robin van Persie is ervan overtuigd dat Turkije nog punten laat liggen in de EK-voorronde. Alleen in dat geval maakt het Nederlands elftal kans op deelname aan de play-offs.

"Vraag me niet waarom, maar zij gaan zeker punten verliezen", aldus de aanvaller van Fenerbahçe.

"Ik merk op de club dat de Turken nauwelijks meer twijfelen aan een goede afloop. Maar geloof me, ik denk dat ze nog een misstap maken. Dan is het aan ons om twee keer te winnen. Daar moet nu alles voor wijken. Hoe dat gebeurt, maakt niet zo veel meer uit."

Het Nederlands elftal haalt waarschijnlijk alleen nog de play-offs als het zelf wint van Kazachstan (zaterdag) en Tsjechië (volgende week dinsdag) en Turkije minder dan vier punten haalt tegen Tsjechië en IJsland.

Van Persie staat aan de vooravond van zijn honderdste interland met Oranje. "Ik had me wel iets anders van zo'n jubileum voorgesteld. Ik ben nu maar met één ding bezig en dat is winnen."

De oud-aanvaller van Feyenoord, Arsenal en Manchester United voelt zich fit, ook al speelt hij lang niet altijd bij Fenerbahçe.

Huntelaar

Bondscoach Danny Blind koos tijdens de laatste interlands tegen IJsland en Turkije voor Huntelaar óf Van Persie, maar het is heel goed mogelijk dat hij tegen Kazachstan beide aanvallers opstelt.

Van Persie komt dan in aanmerking voor een rol als schaduwspits of rechtsbuiten, de positie die de geblesseerde Arjen Robben doorgaans bekleedt. ''Het zou heel goed kunnen dat we allebei spelen. Maar dat is aan de bondscoach.''

Sneijder

Wesley Sneijder ziet het somberder in dan Van Persie. "De kans dat we niet naar het EK gaan, is groter dan dat we wel gaan. Maar wij moeten nu gewoon twee keer winnen. En dan maar hopen dat Turkije wat laat liggen. Ze zijn vrij zeker van hun zaak", merkte Sneijder bij zijn club Galatasaray.

"Maar ik hoop op een misstap. Dan moeten wij de play-offs overleven en kunnen we knallen op het EK."

"We strijden voor een allerlaatste kans, laat dat duidelijk zijn", zegt de 117-voudig international, die nog niet helemaal zeker weet of hij er zelf wel bij is.

"Yolanthe is de 15e uitgerekend. Ze staat er op dat ik naar Kazachstan ga. Maar ik vlieg meteen terug als ze gaat bevallen. Tijdens de wedstrijd zal ik me van die situatie moeten afsluiten."