De ethische commissie van de FIFA is bezig met een onderzoek naar Chung Mong-joon, zo heeft de 63-jarige kandidaat-voorzitter van de wereldvoetbalbond dinsdag zelf laten weten op een persconferentie.

"Ik heb niets verkeerd gedaan, ze hebben mij in het vizier omdat ik iets aan wil doen aan de bestaande machtsstructuren bij de FIFA", sprak Chung Mong-joon, die een schorsing van vijftien jaar riskeert.

Het onderzoek van de ethische commissie gaat over de betrokkenheid van de Zuid-Koreaanse miljardair bij de kandidatuur van Zuid-Korea voor het WK 2022.

Chung Mong-joon, in het verleden vicevoorzitter van de FIFA, zou de leden van het uitvoerend comité van de wereldvoetbalbond hebben voorgesteld een fonds in het leven te roepen voor de wereldwijde ontwikkeling van het voetbal.

"Uiteindelijk zal mijn naam worden gezuiverd, maar voorlopig saboteren ze wel mijn kandidatuur. Sterker nog: de ethische commissie schaadt de hele FIFA-verkiezingen. Op deze manier wordt het een farce", aldus Chung Mong-joon.

De Zuid-Koreaan stelde zich in augustus officieel kandidaat om Sepp Blatter op te volgen. De Zwitser blijft in functie tot een buitengewoon congres op 26 februari 2016.

Video: Kandidaat-voorzitter FIFA Chung Mong-joon mogelijk geschorst

Chung Mong-joon mogelijk geschorst
Chung Mong-joon mogelijk geschorst