Daryl Janmaat meldde zich maandag weer bij het hotel van Oranje in Noordwijk, nadat hij voor de vorige interlands nog gepasseerd was. Maar voor de rechtsback voelt zijn terugkeer niet als een nieuwe kans.

"Nee, zo voelt dat niet. Ze weten bij het Nederlands elftal namelijk al wat ik kan", aldus Janmaat, die vorige maand wel even met bondscoach Danny Blind sprak over zijn afwezigheid.

"Dat was kort nadat ik niet was opgeroepen voor de wedstrijden tegen IJsland en Turkije. Wat er precies gezegd is houd ik tussen ons. Ik kijk liever vooruit."

"Maar de bondscoach gaf toen wel al aan dat ik er weer bij zou kunnen komen en gelukkig is dat nu ook gebeurd. Ik ben daar heel blij om."

Blind liet maandagavond op de persconferentie weten dat Janmaat met lichte knieklachten kampt. Op korte termijn zal duidelijk worden of hij fit genoeg is om in actie te komen tegen Kazachstan en Tsjechië.

Supporter

Doordat hij niet werd opgeroepen zag de Newcastle United-verdediger Oranje thuis voor de televisie twee keer verliezen.

"Ik heb ouderwets als een supporter gekeken. Heel jammer, dat het verkeerd afliep tegen IJsland en Turkije, waardoor we er nu niet goed voorstaan."

"Hopelijk gaat het toch nog mis voor de Turken, maar wij moeten ons eerst op onszelf richten en onze plicht doen. Winnen van Kazachstan en Tjsechië, alleen dan mogen we hopen op het EK."