Richedly Bazoer gaat er alles doen om de bondscoach Danny Blind te overtuigen dat hij speelminuten moet krijgen in Oranje. De middenvelder van Ajax kan zaterdag tegen Kazachstan vlak voor zijn negentiende verjaardag zijn debuut maken.

"Ik weet dat het bijzonder is om op je achttiende al bij het Nederlands elftal te zitten. Dat is niet voor veel spelers weggelegd", zei Bazoer maandag bij aankomst bij het hotel van Oranje in Noordwijk.

"De komende dagen ga ik op de training mijn stinkende best doen, ondanks dat het wel heel bijzonder zal zijn om met zoveel goede spelers op het veld te staan. Hopelijk kan ik me bewijzen."

De geboren Utrechter hoorde zondagavond pas dat hij zich moest melden bij het Nederlands elftal omdat Davy Klaassen was afgehaakt vanwege een hersenschudding. Bazoer was op dat moment al niet meer bezig met het grote Oranje.

Video: Bazoer en El Ghazi komen aan in Noordwijk

Video: Bazoer en El Ghazi komen aan in Noordwijk
Video: Bazoer en El Ghazi komen aan in Noordwijk

"Ik kreeg de laatste weken veel complimenten vanwege mijn spel bij Ajax, dus ik wist dat het er van kon komen als ik zo door zou gaan. Maar ik was al opgeroepen voor Jong Oranje, daar moest ik me melden. Met het telefoontje van de teammanager van het grote Oranje hield ik geen rekening meer."

Het bericht dat Bazoer alsnog bij de selectie van bondscoach Danny Blind gevoegd zou worden zorgde voor grote vreugde bij hem thuis.

"Mijn moeder schreeuwde, ze was heel blij voor me. Mijn zusjes en mijn broer ook. En natuurlijk was ik zelf ook heel blij en trots."