Klaas-Jan Huntelaar moest vorige maand twee zware persoonlijke teleurstellingen incasseren, maar de spits wilde maandag bij zijn aankomst bij het hotel van Oranje in Noordwijk niet terugkijken.

"Ik concentreer me op de komende twee wedstrijden, niet op het verleden. Mijn kont tegen de krib gooien doe ik absoluut niet. Waarom niet? Omdat ik gek ben van het Nederlands elftal'', aldus Huntelaar.

De 74-voudig international kreeg vorige maand van de nieuwe bondscoach Danny Blind tegen IJsland de voorkeur boven Robin van Persie. Na de vroege rode kaart voor Bruno Martins Indi werd de spits echter geslachtofferd en ingeruild voor een extra verdediger.

Huntelaar zag Oranje vanaf de kant verliezen (0-1) en vond zichzelf drie dagen later tegen Turkije weer terug op de bank. Van Persie was toen ineens weer de eerste keus. Niet Huntelaar, maar Luuk de Jong viel na rust in toen het Nederlands elftal na rust op jacht moest naar doelpunten. Dat deed pijn bij de spits, die op meer krediet had gerekend. Terugslaan doet Huntelaar echter niet.

"Ik ben altijd wel positief en dus kijk ik nu naar voren. Er komen twee nieuwe wedstrijden aan, daar concentreer ik me op. We moeten ze allebei winnen. Hoe en met wie we dat doen, maakt niet uit."

"Natuurlijk wil ik wel spelen, dat geldt voor iedereen, maar alleen het resultaat telt. We willen met het Nederlands elftal naar het EK, dus moeten we twee keer winnen. En dan is het afwachten wat Turkije doet.''

Derde plaats

De Turken staan twee punten voor op het Nederlands elftal in de strijd om de derde plaats. Bovendien zijn de onderlinge resultaten in het voordeel van de Turken. Dat betekent dat Oranje alleen de play-offs kan bereiken als het zelf wint van Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober) en Turkije verliest van de al geplaatste landen Tsjechië of IJsland.

"En dat gaan ze doen'', blufte Huntelaar. "Maar laten wij ons op onszelf concentreren. Wij moeten in ieder geval zorgen dat we zelf twee keer winnen.''