Eljero Elia had niet verwacht dat hij zo snel na zijn transfer naar Feyenoord al geselecteerd zou worden voor het Nederlands elftal.

"Ik hield hier nog geen rekening mee. Ik wilde gewoon bikkelen bij Feyenoord en daar later zien wat ik kan. Aan Oranje dacht ik niet", aldus Elia maandagmiddag bij zijn aankomst bij het hotel van Oranje in Noordwijk.

De 28-jarige buitenspeler had de avond ervoor te horen gekregen dat hij zich alsnog moest melden voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober). Hij is de vervanger van de geblesseerde Quincy Promes.

"Ik ben nadat ik gisteravond gebeld ben al snel gaan slapen, dus ik heb nog niet eens iedereen beantwoord die me gefeliciteerd heeft. Dat waren er best veel. Ik ben zelf ook heel blij dat ik er weer bij zit en tot de beste spelers van Nederland behoor. Ik ga genieten van ieder moment."

Knallen

De laatste keer dat de 28-voudig international speelminuten kreeg in het Nederlands elftal is al bijna drie jaar geleden toen hij nog bij Werder Bremen onder contract stond. Bij de Duitse club raakte hij op een zijspoor, maar hij kende geen twijfels over een mogelijke terugkeer in Oranje.

"Ik twijfel nooit aan mezelf. Ik weet wat ik in me heb. Maar de laatste jaren zijn wel met pieken en dalen verlopen. Dat verwijt ik niemand, alleen mezelf. Nu moet ik weer knallen. Hopelijk kan ik bij Oranje mijn goede lijn bij Feyenoord doortrekken."

Overigens voelt Elia zich ondanks zijn groeiende vorm in Rotterdam nog niet zoals een paar jaar geleden toen hij als invaller een belangrijk wapen was van Oranje op het WK 2010.

"Het is heel anders. Nu ben ik pas net weer begonnen, terwijl ik destijds lange tijd achter elkaar presteerde. Ik heb al een mooie tijd bij Oranje gehad, maar dat is nog niet voorbij. Het gaat weer verder."

Video: Elia hield nog geen rekening met terugkeer

Elia hield nog geen rekening met terugkeer
Elia hield nog geen rekening met terugkeer

Topclub

Zijn plek in de Oranje-selectie is voor Elia een bevestiging dat hij met zijn transfer naar Feyenoord de juiste keuze heeft gemaakt. "Veel mensen zien Feyenoord als een stap achteruit, maar voor mij is dat niet zo. Feyenoord is een topclub en in het verleden is bewezen dat je vanuit deze club ook weer de stap naar het buitenland kan maken."

"Maar ik voel me nergens te groot voor. Ik ken mijn kwaliteiten en de mensen bij Feyenoord hebben vertrouwen in me. Ik ga elke dag vol voor de club. Nu wordt dat beloond."