Zlatan Ibrahimovic loste zondag Pedro Pauleta af als topscorer aller tijden van Paris Saint-Germain. De honger van de 34-jarige Zweed is echter nog niet gestild.

"Het is altijd fantastisch om een record te pakken, maar ik ben niet van plan nu te stoppen. Ik wil doorgaan en het nog beter doen", aldus Ibrahimovic op de officiële website van PSG.

"De club bevindt zich in een geweldige periode en we willen er alles aan doen om nog meer historie te schrijven."

De spits benutte tegen Olympique Marseille (2-1 zege) twee strafschoppen en heeft nu 110 doelpunten achter zijn naam staan voor de Franse topclub. Pauleta vond 109 keer het net voor PSG.

Bokaal

Na de wedstrijd nam Ibrahimovic een bokaal in ontvangst voor zijn prestatie. Hij sprak van een moeizame topper.  "Een overwinning is altijd belangrijk, zeker tegen Marseille. Ik kan me de laatste keer dat we van ze verloren niet eens meer herinneren..." 

"Maar het was geen makkelijke wedstrijd, we toonden niet genoeg discipline. We hadden het duel veel eerder moeten beslissen."

Ibrahimovic speelt sinds de zomer van 2012 voor Paris Saint-Germain. Eerder kwam de spits uit voor Malmö, Ajax, Juventus, Internazionale, AC Milan en FC Barcelona.