Jürgen Klopp is de belangrijkste kandidaat om de zondag ontslagen manager Brendan Rodgers op te volgen bij Liverpool, zo berichten verschillende Engelse media.

Volgens The Daily Telegraph wil de leiding van de 'Reds' op korte termijn om tafel met de 48-jarige Duitser die afgelopen zomer vertrok bij Borussia Dortmund.

Ook Carlo Ancelotti - zonder club sinds zijn ontslag bij Real Madrid eerder dit jaar - zou in beeld zijn. De Amerikaanse eigenaars van Liverpool denken echter dat Klopp beter bij de club past.

Liverpool hoopt voor de volgende competitiewedstrijd tegen Tottenham Hotspur van over een kleine twee weken de opvolger van Rodgers te hebben benoemd.

Klopp werkte sinds 2008 liefst zeven achtereenvolgende seizoenen bij Borussia Dortmund, de club waarmee hij in 2011 en 2012 de Duitse landstitel veroverde. In 2013 was Dortmund verliezend Champions League-finalist, tegen Bayern München.

Onder Rodgers beleefde Liverpool een zeer wisselvallige seizoenstart. De 'Reds' staan tiende in de Premier League en kwamen in de Europa League niet verder dan twee remises.