De directie en spelers van Bayern München waken voor overmoed na de uitstekende start van 'Der Rekordmeister' in de Bundesliga.

Na acht duels is Bayern nog altijd zonder puntenverlies, zondag werd naaste 'belager' Borussia Dortmund met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd.

"We moeten doorgaan alsof er niets is gebeurd", zegt sportief directeur Matthias Sammer tegen het Duitse Sport 1.

"Er bestaan heel bijzondere beelden van marathonlopers die vlak voor de finish in elkaar storten. Zoiets mag ons niet overkomen. We moeten ook niet vergeten dat we tegen FC Augsburg en Hoffenheim punten hadden kunnen laten liggen."

Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge denkt er precies hetzelfde over. "We mogen geen seconde arrogant zijn en niet denken aan onze voordelige marge."

Neutraal

Thomas Müller beseft dat Bayern nu al een riante voorsprong heeft op de concurrentie. "Een gat van zeven punten is niet niks, we hebben een goede uitgangspositie."

"Voor de neutrale supporter kan het inderdaad spannender zijn, maar het is nog veel te vroeg om van een titel te spreken. Het seizoen is nog zo lang. Laat het echter duidelijk zijn dat wij de competitie niet spannend willen maken."

Bekijk de stand in de Bundesliga