Luciano Narsingh twijfelde zondag of hij wel moest spelen in de topper tegen Ajax. De buitenspeler van PSV hoorde niet lang voor de met 2-1 gewonnen wedstrijd dat zijn oma was overleden.

"Ik wist dat ze zou willen dat ik het veld in zou gaan en ik wilde zelf ook voor mijn oma spelen", vertelt Narsingh, die in de Arena vier minuten voor tijd gewisseld werd voor Steven Bergwijn.

"Maar natuurlijk twijfelde ik wel even, ik was er ook niet altijd helemaal bij. Maar uiteindelijk is het denk ik wel goed geweest dat ik gewoon gespeeld heb."

Een dag voor de topper werd Narsinghs ploeggenoot Maxime Lestienne ook al geconfronteerd met trieste familie-omstandigheden. Hij moest de wedstrijd tegen Ajax aan zich voorbij laten gaan.

"Misschien speelde dat ook wel mee in mijn keuze om toch te spelen", vertelt Narsingh. "Met mij erbij hadden we twee vleugelspelers gemist. En er ontbreken al aardig wat spelers. Ik wilde er ook voor het team staan."

Kritiek

Ondanks de droevige omstandigheden slaagde PSV erin te winnen in de Arena. Narsingh vindt die zege ook verdiend. "We waren dominant. Ik denk dat Ajax erop gerekend had dat we op de counter zouden spelen, maar we domineerden en mogen tevreden zijn over het spel."

"De afgelopen weken was er kritiek. Het ging ook iets minder en de eerste helft tegen CSKA Moskou was helemaal een drama. Maar de tweede helft in Moskou was goed en die lijn hebben we tegen Ajax doorgezet."

Het mindere spel van PSV in de eerdere wedstrijden leidde er wel mede toe dat de 25-jarige Narsingh niet geselecteerd is voor de EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje tegen Kazachstan en Tsjechië.

"Het wordt even wennen dat ik nu twee weken geen wedstrijd heb, maar aan de andere kant komt het nu niet heel slecht uit vanwege het overlijden van mijn oma. Ik kan nu bij mijn familie zijn en dat is heel belangrijk."