Bondscoach Danny Blind heeft Eljero Elia en Riechedly Bazoer opgeroepen als vervangers van Quincy Promes en Davy Klaassen voor de cruciale EK-kwalificatieduels van Oranje.

Promes kampt met een hamstringblessure, terwijl Klaassen in de topper tegen PSV een hersenschudding opliep. Na de wedstrijd tegen Kazachstan van zaterdag wordt opnieuw naar de fitheid van Klaassen gekeken. 

De kans is daardoor aanwezig dat de 22-jarige middenvelder alsnog aansluit bij Oranje voor de wedstrijd tegen Tsjechië op dinsdag 13 oktober.

Voor de 18-jarige Bazoer is het de eerste keer dat hij wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal. De Ajacied zat wel vaker bij de selectie van de jeugdelftallen en Jong Oranje. Elia heeft tot nu toe 28 interlands achter zijn naam staan.

Het laatste optreden van de Feyenoord-aanvaller in Oranje dateert van 14 november 2012. Nederland kwam in dat oefenduel met Duitsland in de Arena niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

De 28-jarige vleugelspeler was zondag nog belangrijk voor de Rotterdammers door het winnende doelpunt te maken tegen De Graafschap in Doetinchem (2-1 winst).

Kwalificatieduels

Oranje begint zaterdag 10 oktober met het uitduel bij Kazachstan. Dinsdag 13 oktober staat de thuiswedstrijd tegen Tsjechië op het programma.

Nederland moet zelf in ieder geval twee keer winnen en hopen op een nederlaag van Turkije om kans te blijven maken op het EK van 2016 in Frankrijk.

Door het oproepen van Elia en Bazoer blijft de Oranje-selectie uit 23 spelers bestaan.