Louis van Gaal haalde zondag na afloop van de met 3-0 verloren competitiewedstrijd van Manchester United tegen Arsenal hard uit naar zijn spelers.

"Dit was het slechtste United in mijn periode als manager. We waren niet in staat een redelijke wedstrijd te spelen. Dat heb ik nog nooit gezien van mijn team. Ik ben geschokt", aldus Van Gaal tegen Sky Sports.

De bezoekers werden vooral in de beginfase overlopen. Na negentien minuten stond het al 3-0 door twee treffers van Alexis Sanchez en één doelpunt van Mesut Özil. 

"Als je een wedstrijd begint zoals wij dat deden, dan kan je nooit winnen. We verloren elk duel en ook de tweede bal was nooit voor ons. Arsenal is een fantastisch team, zeker als je ze alle ruimte geeft om te voetballen."

Oplossing

Van Gaal had niet direct een verklaring of oplossing voor de matige vertoning van zijn team.  

"Als het nou één speler was die slecht speelde, dan had ik maatregelen kunnen nemen. Maar het was meer dan de helft van mijn spelers die niet uitvoerden wat we van tevoren hadden afgesproken. Dat had ik niet verwacht en het is moeilijk om nu de vinger op de zere plek te leggen."

"We waren koploper, wonnen de laatste vier wedstrijden en moesten de koppositie verdedigen. Maar we begonnen gewoonweg zonder bezieling."

Door de 3-0 nederlaag staat United de koppositie af aan stadgenoot Manchester City. De ploeg van Van Gaal staat nu zelfs derde, omdat Arsenal evenveel punten en een iets beter doelsaldo heeft.