Jeffrey Bruma is door de situatie van Maxime Lestienne extra blij dat PSV met 2-1 won bij Ajax. De Belgische buitenspeler ontbrak zondagmiddag in de Arena vanwege trieste familie-omstandigheden met betrekking tot zijn moeder.

"Zaterdagavond kreeg Maxime het nieuws te horen en vanmorgen hoorden we dat het echt heel slecht nieuws is", aldus Bruma, die zondagochtend nog even contact had met zijn ploeggenoot.

"Hij vroeg ons om te winnen voor zijn moeder. Dat is een extra motivatie voor mij en het hele team geweest."

"We hebben vanmorgen nog even als groep bij elkaar gezeten. Het is hard aangekomen, maar we hebben ons herpakt en wilden winnen voor Maxime en zijn moeder. Heel mooi dat dat ook gelukt is."

Bijtertje

Bruma vindt ook dat PSV op basis van het spel verdiende te winnen in de Arena. De 23-jarige verdediger voelde de gehele wedstrijd al dat het goed zou komen, ondanks dat Gaston Pereiro elf minuten voor tijd pas de 2-1 maakte.

"Vanaf minuut één hebben we goed gespeeld. Na de vroege 1-1 tussenstand was het wachten op de 2-1 van ons, want we waren duidelijk beter en hadden ook de beste kansen. En je kunt nu zeggen dat Ajax niet goed speelde, maar dat is ook deels onze verdienste."

Volgens Bruma speelde de terugkeer van Andres Guardado daarbij een grote rol. De Mexicaan was op net op tijd hersteld van zijn enkelblessure om te kunnen beginnen in de topper.

"Het was een opsteker dat hij mee kon doen. Andres is een bijtertje en dat heb je nodig in zo'n topwedstrijd. Ik merk absoluut het verschil als hij er bij is. Mede dankzij hem hebben we Ajax verslagen."