AZ-aanvaller Vincent Janssen droomde al enige tijd van zijn eerste treffer in de eredivisie. In de thuiswedstrijd zondag tegen FC Twente (3-1) verloste hij zichzelf van een langzaam groeiende obsessie.

Janssen, die deze zomer overkwam van Almere City, scoorde twee keer in het laatste half uur (1-0 en 2-0). "Ik stond al een tijdje droog in de competitie." 

"Ik wilde er zó graag eentje maken in de eredivisie. En dan scoor ik er nu meteen twee. Dat is geweldig, voor mezelf en voor het team'', sprak hij glunderend bij FOX Sports.

Ziek

Als 21-jarige aanvaller die zich op het hoogste niveau in Nederland nog moet waarmaken, kwam zijn productieve bui net op tijd. "Als ik niet heb gescoord, ga ik altijd een beetje ziek naar huis, zelfs als we hebben gewonnen'', gaf Janssen toe.

"Winnen en scoren zijn natuurlijk beide belangrijk. Ik ben een spits die voorin graag als aanspeelpunt fungeert om ploeggenoten in de combinatie vrij voor het doel te zetten. Zelf wil ik uiteraard ook mijn goals meepikken. Gelukkig ben ik daarin nu geslaagd.''