Davy Pröpper vindt dat PSV zondag een zeer verdiende zege heeft geboekt in de topper tegen Ajax. De Eindhovenaren wonnen in de Arena met 2-1.

"We waren heer en meester. Ook al stond het lange tijd gelijk, wij waren de enige ploeg die aanspraak mocht maken op de zege", aldus Pröpper, die al in de eerste helft voelde dat een goed resultaat mogelijk was voor PSV.

"Wij hadden meer de bal en waren de bovenliggende partij. Eigenlijk was het Ajax dat op de counter speelde. Het is jammer dat we de vroege 1-0 niet konden vasthouden, maar gezien het spelbeeld was het duidelijk dat wij moesten winnen."

De 24-jarige middenvelder had vooraf al een goed gevoel over de wedstrijd, hoewel er doordeweeks voor de Champions League nog met 3-2 was verloren bij CSKA Moskou.

"In de tweede helft tegen CSKA scoorden we twee keer en speelden we ook al heel goed. Daardoor was het vertrouwen groot."

"We wisten dat we een tikkie konden uitdelen aan Ajax en dat hebben we gedaan. Het gat op de ranglijst is nu nog maar twee punten. We zitten er weer kort op."