Chelsea-aanvoerder John Terry heeft zich volledig achter de onder druk staande manager José Mourinho geschaard.

"We hebben de beste manager en als spelers staan wij volledig achter hem. We blijven een eenheid", aldus Terry zondag op de site van Chelsea. "Dat is wat je moet doen onder moeilijke omstandigheden."

"Ik zit al heel lang bij deze club en ik heb heel veel verschillende managers zien komen en gaan. Als iemand ons uit deze situatie kan krijgen, dan is het José Mourinho."

De regerend kampioen van Engeland verloor zaterdag thuis met 3-1 van het Southampton van Ronald Koeman, alweer de vierde nederlaag in acht competitieduels voor Chelsea. De 'Blues' staan met acht punten zestiende en slechts vier punten boven de degradatiestreep.

Mourinho, die dinsdag in de Champions League met zijn ploeg verloor bij zijn oude club FC Porto (2-1), heeft al gezegd dat dit de moeilijkste periode uit zijn trainersloopbaan is. De 52-jarige Portugees benadrukte na het duel met Southampton echter dat hij niet zal opstappen en dat hij zichzelf nog steeds de beste coach voor Chelsea vindt.

Onbekend

"Dit is een onbekende situatie voor ons", stelt Terry, die tegen de formatie van Koeman terugkeerde in de basis. "Het is nu aan de spelers en de manager om hieruit te komen en we moeten dat heel snel bewerkstelligen."

"Ik denk dat we momenteel weinig vertrouwen hebben als spelersgroep, maar we hebben een grote selectie en we moeten opstaan. Dat zal ook gaan lukken. Er is geen verschil met vorig seizoen. We moeten alleen weer net zo hongerig worden als toen."

Chelsea vervolgt de competitie over twee weken met een thuiswedstrijd tegen nummer achttien Aston Villa.

Bekijk de stand in de Premier League